Linux : getwebfolder scriptim ile açık web klasörlerini kolayca indirin (Download open web folders with my getwebfolder script)


Go to english version

İnternette google arama teknikleriyle arama yaparak bulduğunuz veya kendinize ait olan açık klasörleri indirmek için wget kullanabileceğinizi belki biliyorsunuzdur. Örneğin intitle:"index of" aramasıyla içerdiği dosyalar açık olan klasörleri bulabilirsiniz. Böyle bir klasörün içindeki dosyaları ve alt klasörleri indirmek için

wget -r -np -R "index.html*" http://example.com/example_folder/

komutunu kullanabilirsiniz.

Buradaki –r recursive (alt klasörlerle birlikte),
-np no parent (üst klasörleri indirmek istemiyorum),
-R "index.html*" ise index.html dosyalarını indirmek/oluşturmak istemiyorum demek. Geriye kalan kısım ise indirmek istediğimiz açık http veya ftp klasörünün adresi.

wget bu şekilde genel olarak çalışsa da bazı sitelerde sorun çıkabiliyor ve çok fazla gereksiz html dosyası oluşturabiliyor. Bu işi kolaylaştırmak ve gereksiz dosya oluşturmalarını engellemek amacıyla kendim için yazdığım ilk linux scriptim olan getwebfolder scriptimi sizinle paylaşıyorum.

Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Kullanımı son derece kolay. Linux sisteminize indirdiğiniz klasörde dosyanın çalıştırılabilir olması için öncelikle zip dosyasındaki getwebfolder isimli dosyayı çıkartın.


Dosyanın çalıştırılabilir olması için

chmod +x getwebfolder

komutunu girin. Daha sonra

./getwebfolder indirmek_istediğiniz-klasör_URL

girerek web klasörünü indirme işlemini başlatabilirsiniz. Bu script adresini verdiğiniz klasörü wget kullanarak alt klasörleri ile birlikte indirir. İndirme işlemi verdiğiniz URL nin domain adında bir klasör oluşturularak bunun içine yapılır. Örnek:

./getwebfolder http://example.com/example_folder/

Scripti açık kaynak kodlu ve açıklamalı olarak yayınlıyorum. Fikir haklarıma ve emeğime saygı göstererek kullanmanız gerektiğini belirtmek isterim. Önerilerinizi ve scriptte bulduğunuz hataları lütfen bytebitter@outlook.com adresime veya aşağıdaki yorumlara yazın.



English Version

You may know that you can use wget to download open folders that you find by searching on the internet using google search techniques. For example, you can find open folders that contain files with intitle:"index of" search. To download files and subfolders in such a folder:

wget -r -np -R "index.html*" http://example.com/example_folder/

–r : recursive (download with sub folders),
-np : no parent (don't want to download parent folders),
-R : "index.html*" : don't want to create index.html files.

wget generally works in this way, but some sites may have problems and it may create too many unnecessary html files. In order to make this work easier and to prevent unnecessary file creation, I am sharing my getwebfolder script, which is the first linux script I wrote for myself.

You can download the script from the link below. It's extremely easy to use. To be able to run the file first extract getwebfolder file from the zip file you downloaded.


Make it executable by entering

chmod +x getwebfolder

after that you can download any open web folder by entering

./getwebfolder web_folder_url

This script will download the entire folder with subfolders using wget. The download is done by creating a folder named domain of the URL you entered.

The script is open source and annotated. I would like to state that you should use it with respect for my intellectual rights and labor. Please write down your suggestions and errors in the script to bytebitter@outlook.com or in the comments below.

Yorumlar

  1. Thanks for your scripts. Works without any issues. Running on my Netgear Readynas

    YanıtlaSil
  2. link ölmüş tekrar yüker misiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boolean Cebiri ve Lojik Devrelere Uygulanması

Linux: Caps Lock veya Num Lock LED ini Harddisk LED ine dönüştürmek (Convert CapsLock or NumLock LED to HDD LED)